Sidor

2010-02-16

How the mighty fall

Först visade sig att det miljövänliga drivmedlet E85 inte alls är särskilt vänligt, inte ens mot miljön. I rapporten ”Etanolens koldioxideffekter” hävdar Sören Wibe (på uppdrag av Expertgruppen för miljöstudier) att ”de flesta studier pekar på att det är först efter 50–60 år som de ackumulerade utsläppen från etanol blir lägre än om motsvarande transportarbete utförts med bensindrivna fordon.” Väääldigt långsiktiga effekter på bekostnad av bensinmacksdöd på kort sikt.

 Nu har ytterligare en "sanning" gått på pumpen: de nya säkra bankkorten med chip är inte alls särskilt säkra. Forskare vid universitetet i Cambridge har kommit på hur man enkelt kan kopiera och fjärrstyra chipförsedda kort utan att behöva slå någon pin-kod. Brister i säkerheten har dock upptäckts tidigare: redan för två år sedan kom de fram till att det genom att avlyssna kommunikationen mellan kortet och kortterminalen gick att skapa en fullvärdig kopia. Innebär detta att kortavgiften blir billigare? Kan man få retroaktiv rabatt på sitt betalkort?

Vart är världen på väg? Vad händer härnäst? Förhoppningsvis är det åtminstone långt kvar tills vi läser rubriker om att riksdagspolitiker har valfuskat, eller att statsministern far med osanning, eller att...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar